Αναζήτηση

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Από το Βαν Φλιτ στο Ντομινίκ Στρος Καν...


Από το http://zeidoron.blogspot.com/  

«Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» αναφώνησε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος το 1945 ως πρωθυπουργός της χώρας υποδεχόμενος τον Αμερικανό Στρατηγό Βαν Φλιτ (τον έχουμε κάνει κι άγαλμα στην Καστοριά), κατά την άφιξη του τελευταίου στο αεροδρόμιο των Αθηνών προκειμένου να αναλάβει την αρχηγία του Ελληνικού Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο.
«Ανήκομεν εις τη Δύσιν», η πασίγνωστη αυτή ρήση ελέχθη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή άμα τη επιστροφή του από το Παρίσι το 1974 για να εμπεδώσουμε το ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε.
«Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε με δέος ο Κώστας Σημίτης το 1996 μετά την κρίση των Ιμίων, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις Ελληνες αεροπόροι.
Μια ζωή υποτελείς στο κεφάλαιο, στους Αμερικανούς, στις Ξένες δυνάμεις, ανεξαρτήτως του κόμματος που...
 βρίσκονταν στην εξουσία.
Και φτάσαμε στο σήμερα, στην Ελλάδα του 2010, στην Κυριαρχία του ΔΝΤ, που ούτε τα προσχήματα δεν κρατάμε πια. Δεν υπάρχει στην ουσία Ελληνική Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός(τοποτηρητής είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Β') αλλά ούτε και αντιπολίτευση.
Ο νέος διοικητής της χώρας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ήρθε, είδε τους υπηκόους του, έδωσε τις "ιατρικές" του συμβουλές, έκανε την προκλητικά ειρωνική παράστασή του ενώπιον των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου και δήλωσε με θράσος: "Εάν ήμουν Έλληνας θα ήμουν κι εγώ στις διαδηλώσεις"!!!
Ζήτησε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άρση των εμποδίων για παροχή υπηρεσιών.
Οι σύντροφοι απουσίαζαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας (να μη τον νομιμοποιήσουν λέει) κι έτσι αποφάσισαν η Βάσω Παπανδρέου κι ο Μίμης Ανδρουλάκης για την τιμή των όπλων να γίνουν αντάρτες στα γεράματά τους και εκ του ασφαλούς αφού όλα είναι ψηφισμένα στο μνημόνιο που κανένας τους δεν φρόντισε να διαβάσει.
Γυρίσαμε αιώνες πίσω, στον καιρό της αποικιοκρατίας!
Για ποια Εθνική κυριαρχία μιλάμε, για ποια Ελλάδα, για ποιο Κράτος όταν ο αποικιοκράτης μιλάει στους εμβρόντητους ιθαγενείς βουλευτές, στην αγγλική γλώσσα, για το τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν στη χώρα τους και χωρίς να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: