Αναζήτηση

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αραβικές εξεγέρσεις





-------------------------------------------------
     [Το παρακάτω κείμενο είναι η σχετική με τις αραβικές εξεγέρσεις ανακοίνωση, που λάβαμε από το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία.]


     1. Το δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας χαιρετίζει τις λαϊκές εξεγέρσεις, που συγκλονίζουν όλο τον αραβικό κόσμο ενάντια στα πελατειακά καθεστώτα τής υπερεθνικής και σιωνιστικής ελίτ, που για δεκαετίες έσφαζαν, βασάνιζαν, και λήστευαν τούς λαούς τους για χάρη των ξένων και ντόπιων ελίτ. Οι λαοθάλασσες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη και αλλού, στην αρχή καταπνίγηκαν στο αίμα με εκατοντάδες (διαπιστωμένους) νεκρούς σε Τυνησία και Αίγυπτο και πολλούς «εξαφανισμένους».

     2. Η υπερεθνική ελίτ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της όλον αυτό τον καιρό μέχρι να σχεδιάσει τη μεταβατική διαδικασία στα διάδοχα καθεστώτα, και μόνο όταν με τη στήριξη τού τυνησιακού και αιγυπτιακού στρατού που ελέγχει, είχε σιγουρέψει, ότι θα μπορούσε να εξαπατήσει τούς τυνήσιους και τούς αιγύπτιους επιβάλλοντας κάποια παραλλαγή των πελατειακών καθεστώτων με «δημοκρατικό» μανδύα τύπου κοινοβουλευτικής χούντας (βλ. χούντα τύπου Γιωργάκη) έδωσε το πράσινο φως στούς στρατιωτικούς να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των στυγνών δικτατόρων. Στις άλλες περιπτώσεις (Μπαχρέιν, Υεμένη, Ιορδανία κ.λπ.), όπου αυτό είναι πιο δύσκολο, η άγρια καταστολή συνεχίζεται κανονικά.

     3. Απόκειται στούς αραβικούς λαούς να ξεπεράσουν τα διάδοχα πελατειακά καθεστώτα και να ολοκληρώσουν τις σημερινές εξεγέρσεις σε πραγματικές απελευθερωτικές επαναστάσεις, έξω από την διεθνοποιημένη οικονομία τής αγοράς και την κοινοβουλευτική «δημοκρατία», και προπαντός έξω από την εξάρτηση από την υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ, που λυμαίνονται την περιοχή εξαιτίας τού ενεργειακού πλούτου της - αναγκαίου για την επιβίωση τής καπιταλιστικής οικονομίας ανάπτυξης.

     4. Παρα την εσκεμμένη συστηματική σύγχυση, που δημιουργούν τα ελεγχόμενα από την υπερεθνική ελίτ διεθνή ΜΜΕ, τα γεγονότα στη Λιβύη δεν έχουν σχέση με τις παραπάνω λαϊκές εξεγέρσεις για τους παρακάτω λόγους:

         α. Πρώτον, γιατί, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ κίνησαν γη και ουρανό μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχουν για να δημιουργήσουν την εντύπωση, ότι πρόκειται επίσης για σύγκρουση τού «λαού» κατά κάποιου δικτάτορα τύπου Μουμπάρακ κ.λπ. δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις και για άμεση στρατιωτική επέμβασή τους, την οποία ήδη αρχίζουν τώρα, καταστρώνοντας σχέδια να απαγορεύσουν στα λιβυκά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη χώρα τους. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έτσι στον εαυτό τους το δικαίωμα να τα καταρρίπτουν χωρίς καμμία προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Ασφαλείας τού ΟΗΕ γι΄ αυτό!

          β. Δεύτερον, είναι φανερό, ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση «λαού» ενάντια σε ένα μισητό δικτάτορα, αλλά για ένα εμφύλιο πόλεμο, όπου από τη μια μεριά είναι μια συμμαχία ισλαμιστών (τύπου Σαουδαραβίας κι όχι ιρανικού εθνικοαπελευθερωτικού τύπου), φυλών αντιτιθέμενων στη φυλή τού Καντάφι και των συμμάχων του φυλών, και τμήματος τού στρατού που στασίασε και συμπαρατάχθηκε μαζί τους, ενώ από την άλλη μεριά, είναι οι λαϊκές πολιτοφυλακές και το τμήμα τού λαού, που υποστηρίζουν το καθεστώς και οι υπόλοιπες μονάδες τού στρατού. Δεν είναι άλλωστε περίεργο, ότι ένα βασικό αίτημα των φυλών στη δυτική Λιβύη είναι «το πετρέλαιο στη δύση» (δηλαδή τη δυτική Λιβύη), ενώ το καθεστώς Καντάφι είχε καθιερώσει την ισότιμη διανομή των εσόδων από το πετρέλαιο μεταξύ όλων των λιβύων ανεξάρτητα από φυλή, τόπο διαμονής κ.λπ.. Έτσι αυξήθηκε το ποσοστό εγγράμματων από 17%, όταν πήρε ο Καντάφι την εξουσία (με στόχο τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος ανάλογου τού νασερικού στην Αίγυπτο) σε 80% σήμερα. Κι έτσι η Λιβύη έχει το μικρότερο ποσοστό φτώχειας στην Αφρική, ενώ τα πελατειακά καθεστώτα (Αίγυπτος, Τυνησία κ.λπ.) διακρίνονται για την πελώρια φτώχεια τους.

          γ. Αν πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο και όχι, όπως διαστρεβλώνουν τα ΜΜΕ τής υπερεθνικής ελίτ, για «λαϊκή εξέγερση κατά τού τυράννου», τότε βέβαια δεν είναι περίεργο, ότι σ΄ ένα εμφύλιο πόλεμο γίνονται εγκλήματα κι από τις δυο μεριές, όπως σε κάθε άλλο εμφύλιο πόλεμο στην Ιστορία. Είναι όμως χαρακτηριστικό τής εξαπάτησης τής παγκόσμιας κοινής γνώμης το τεράστιο ψέμα, που επαναλαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ, όταν με επικεφαλής το ανεκδιήγητο ανδρείκελο τής υπερεθνικής ελίτ, Γενικό Γραμματέα τού ΟΗΕ, μιλούσαν και μιλούν για βομβαρδισμούς από αεροπλάνα των διαδηλωτών, τη στιγμή, που ο ίδιος ο άμεσα υφιστάμενος του (under secretary of UN), το διέψευσε ρητά σε συνέντευξη τύπου, και όταν οι μόνοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που επιβεβαιώθηκαν ήταν κατά των στρατιωτικών μονάδων, που εστίασαν κατά τού καθεστώτος! Και φυσικά, η υπερεθνική ελίτ και οι πολυποίκιλες ΜΚΟ για τα ατομικά δικαιώματα επιβάλλουν σήμερα τις πιο αυστηρές κυρώσεις, έχοντας ήδη αρχίσει έμμεσα στρατιωτικές ενέργειες κατά τού καθεστώτος στη Λιβύη για τα ακόμα μη διαπιστωμένα απο διεθνή έρευνα εγκλήματά του κατά τής ανθρωπότητας, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν διανοήθηκαν να επιβάλλουν ανάλογες κυρώσεις για τα πολλαπλάσια και διαπιστωμένα εγκλήματα κατά τής ανθρωπότητας τού σιωνιστικού Ισραήλ...

          δ. Αυτά όλα δεν σημαίνουν βέβαια, ότι το καθεστώς Καντάφι είναι κάποιο ιδανικό καθεστώς, όπως δεν είναι και το ιρανικό. Όμως, το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι καθεστώτα, που παίζουν εθνικοαπελευθερωτικό ρόλο, για να προστατεύσουν τον εθνικό τους πλούτο, με τα πελατειακά καθεστώτα, που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο τους στην υπερεθνική ελίτ, είναι το ίδιο πράγμα με το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τούς σιωνιστές σφαγείς στην Παλαιστίνη με το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Παλαιστινίων - χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι είναι τής ίδιας φύσης ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ενός κινήματος με αυτόν ενός κράτους. Και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η γιαλαντζί «Αριστερά» (δηλαδή η ρεφορμιστική κρατικοσοσιαλιστική ή ελευθεριακή αριστερά), μαζί με τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ και την υπερεθνική, τη σιωνιστική και την ντόπια ελίτ.


 Διεθνές Δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας
www.inclusivedemocracy.org-----------

Δεν υπάρχουν σχόλια: